Wijkwerk vanaf 1 januari 2024 Incluzio Enschede

Wat je moet weten over het welzijnswerk in jouw wijk

Vanaf januari verandert de partij die het wijkopbouwwerk uitvoert in Enschede Noord, Oost en het centrum. Per 1 januari 2024 is Incluzio Enschede door de gemeente Enschede aangewezen om de buurtkracht ook hier te versterken. Incluzio is al actief in Enschede Zuid en West sinds 2018 en een bekende partner voor veel inwoners en zorg- en welzijnspartijen. Nu nog onder de naam SVEN, vanaf januari in de gehele stad als Incluzio Enschede.

Wijkwerk vanaf 1 januari 2024

Incluzio Enschede – voor alles rondom wijkwelzijn. Samen met partners in de wijk, inwoners en vrijwilligers versterken zij de buurtkracht. Incluzio is er voor jou om jouw woon – en leefomgeving waar mogelijk te verbeteren. Zodat jij in een wijk woont waarin bewoners naar elkaar omkijken, conflicten met elkaar oplossen, tolerant zijn naar elkaar en samen initiatieven nemen voor een schone, veilige, gezellige en gezonde wijk. Dit onder het motto Samen Versterken van Enschede door Noaberschap.

Wijkwijzers
Incluzio Enschede is daarnaast ook verantwoordelijk voor de Wijkwijzers. Daar kun je terecht met al je vragen over zorg en welzijn en voor ondersteuning bij wonen, geldzaken en administratie, mantelzorg, vrijwilligerswerk, onderwijs, taal en gezin.

Alifa – voor jongerenwerk, opvoedondersteuning, ouderenwerk, taal en rondkomen.

Ondersteuning bij opvoeding
Ouders zijn van harte welkom bij de ontmoetingsgroepen van Alifa. Op meerdere plekken in de wijk zijn wekelijks activiteiten van Alifa. Wil je hulp in je gezin, of kan je een steuntje in de rug gebruiken als nieuwe ouder? Alifa heeft van alles in huis om ouders vooruit te helpen.

Jongerenwerk
Op straat, op de voortgezet onderwijsscholen en bij activiteiten: de jongerenwerkers van Alifa zijn daar waar de jongeren zijn. Er wordt van alles georganiseerd voor jongeren. Via social media zijn de meer dan 20 jongerenwerkers van Alifa te vinden. Puberen, volwassen worden in deze wereld is niet gemakkelijk.

Ouderenwerk
Het werk van Alifa Welzijn Senioren bestaat uit het ondersteunen van senioren in Enschede. Dit om te helpen bij het zo lang mogelijk zelfstandig wonen en meedoen in de samenleving. Alifa levert samen met vrijwilligers een groot aantal diensten. De meeste diensten zijn gratis of tegen een kleine vergoeding.

Meer informatie
Heb je vragen? Loop binnen bij een van de Wijkwijzers of neem contact op met Incluzio (053 461 92 26 of enschede@incluzio.nl) of Alifa (053 480 12 00 of info@alifa.nl).