Enschedese Kampioenschap Tikkertje

25 seconden, zolang moest de loper uit handen van de tikker blijven. Dit was de essentie van het Enschedese Kampioenschap Tikkertje. Een afgeleide van ‘Chase Tag’, een sport die in Amerika erg populair is. Sportaal heeft samen met GV Sportlust op vrijdag 6 januari dit nieuwe kampioenschap georganiseerd in de Diekmanhal.

Er werd hard gestreden voor de felbegeerde titel. Tijdens de voorrondes bij de Play@ activiteiten in de wijk kregen kinderen de kans om een startbewijs te bemachtigen voor de finale. “We merken dat deze spelvorm een leuke manier is om te werken aan het uithoudingsvermogen en behendigheid van de kinderen. Ze worden op een speelse manier uitgedaagd om te bewegen.” aldus Mirko Weustink, combinatiefunctionaris bij Sportaal.

Het EK Tikkertje was opgedeeld in twee leeftijdscategorieën. ’s Morgens waren de kinderen 9 en 10 jaar aan de beurt, waarbij Maycen Witjes er met de winst van door ging. Hij was Freek Verburg (2) en Renzo Gerritsen (3) net te snel af. In de middag kwamen de kinderen van 11 en 12 jaar in actie. In een arena vol obstakels kwam het aan op snelheid, slimheid, behendigheid en soms ook een beetje geluk. Na vijf heats bleek Milan Molhoek de behendigste, hij wist Noud Lubbers (2) en Quinten Welpelo (3) achter zich te houden.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd event. “We hopen dat kinderen door dit event enthousiast zijn geworden om te gaan free runnen” zegt Jordy Rozeboom van GV Sportlust. De gymvereniging biedt al enige jaren freerunning aan merkt dat de populariteit van de sport toeneemt.

Voor kinderen die lekker willen bewegen is het weer mogelijk om deel te nemen aan de gratis Play@ activiteiten die Sportaal in alle wijken aanbiedt. Kijk voor een compleet overzicht en locatie op www.sportaal.nl/naschoole-activiteiten

Wilt u weten hoe de sfeer op het event was? Bekijk dan hier de mooie aftermovie.