Een mooiere buurt, dat wilt u toch ook? Dat kan met behulp van het wijkbudget!
Zou u ook bloembakken in de algemene ruimtes bij uw huis willen? Heeft u behoefte aan degelijke fietsenrekken voor de deur? Kan de algemene verlichting een opknapbeurt gebruiken? Dat kan allemaal met behulp van het wijkbudget.

Het wijkbudget is een potje met geld van de gemeente dat de bewoners kunnen inzetten voor algemeen nuttige zaken in de wijk. Het is bedoeld voor het opknappen van de buurt, de verbetering van de leefbaarheid en het versterken van de sociale cohesie tussen bewoners. De wijkraad heeft het opknappen van de openbare ruimtes als speerpunt gesteld voor 2017. In dit kader zijn al de volgende projecten in de Bothoven uitgevoerd: zitbanken zijn geplaatst bij de openbare speelplaats Freinetschool; het speeltuintje in de Beatrixstraat is veiliger gemaakt, er zijn bloembakken geplaatst bij flatgebouwen en er is een BuitenBios geweest.

Hoe werkt het?
In vier simpele stappen kunt u een wijkbudget aanvragen:

1) Bedenk samen met uw buren een plan
Er wordt zoveel mogelijk ruimte overlaten voor de creativiteit van bewoners, dus ga los en bedenk wat moois! Of het nu gaat om een evenement, ruimtelijke verbeteringen of iets anders: ideeën zijn altijd welkom.

Let wel op: het voorstel dient wel binnen de spelregels van gemeente Enschede te vallen.

2) Dien een wijkbudget aanvraag in
Download het bestand en print het uit. U kunt het formulier invullen, weer inscannen en digitaal versturen naar: info@debothoven.nl of per post naar:

Wijkraad de Bothoven
t.a.v. Wijkbudgetten
Hoge Bothofstraat 49
7511 ZA Enschede

3) Wijkraad de Bothoven informeert u over de uitkomst
Twee keer per maand op de dinsdag komt Wijkraad de Bothoven bij elkaar om te vergaderen. De binnengekomen aanvragen worden besproken en getoetst aan de voorwaarden van gemeente Enschede. Zodra een besluit over de aanvraag is gemaakt, wordt dit via de e-mail teruggekoppeld. Het kan voorkomen dat er nog een paar dingen veranderd moeten worden om aan alle regels te voldoen, maar de Wijkraad legt uit waarom iets wel of niet kan en wat er nog nodig is. Als alles in de aanvraag compleet is en het goedgekeurd is, dan krijgt u te horen hoe de verdere afhandeling verloopt.

4) Ga aan de slag & geniet van een betere buurt!
Zodra de goedkeuring van het budget er is, mag het plan worden uitgevoerd. Aanvragers zijn zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van een project, evenement of verbetering. Mocht het echter niet lukken, dan kan Wijkraad de Bothoven helpen met het vinden van de juiste partijen.

Voorgaande wijkbudgetten:
Wijkraad de Bothoven wil graag laten zien wat er allemaal gedaan wordt met de wijkbudgetten. Op deze pagina staat een overzicht van alle toegekende wijkbudgetten van afgelopen jaar.