Twee dagen lekker chillen op Midzomer Festival in Enschede

Het tweede Midzomer Festival bij de Performance Factory in Enschede trok vrijdag en zaterdag vele honderden bezoekers. Van jong tot oud, van mensen uit Enschede en omgeving tot ver uit Duitsland.

Vooral de film in de buitenbioscoop die voor het evenement was ingericht, trok vrijdagavond veel bezoekers. De Performance Factory aan de Hoge Bothofstraat en Oldenzaalsestraat is de voormalige textielfabriek van Nico ter Kuile, later Polaroid. Het gebouw Zuid van het complex huisvest veel jong creatief talent en een aantal beginnende horeca-ondernemers in de Twentsche Foodhal.

Opkomend talent
Op het tweedaagse festival, dat grotendeels was georganiseerd door wijkraad De Bothoven, was te zien wat zich zoal aan opkomend talent in het vroegere textielcomplex bevindt. Van muziek van onder andere T LAB (bekend van de festivals Green Vibrations en Gogbot) en Popscool Twente, tot eten uit de verschillende wereldkeukens die zijn gevestigd in de Foodhal. Daarnaast waren er een 27 meter lange stormbaan, een draaimolen voor de kleintjes, gezicht versieren met neon bodyart door kunstenares Henna Khemai en buikdansdemonstraties van dansschool Al Hayat Dance.

Chillkussens
Het weer zat mee; in de zon was het nog goed vol te houden. Van de grote chillkussens op het grasveld voor het muziekpodium werd beide dagen dan ook volop gebruik gemaakt. Kimberley Woudstra van wijkraad De Bothoven is als grote organisator van het festival heel tevreden. „Alle leeftijden zijn vertegenwoordigd. Overal is voor elk wat wils iets te doen. Gebruikers van de Performance Factory hebben een mooie gelegenheid om te laten zien wat ze kunnen, heel inspirerend. Volgend jaar hopelijk weer.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede