Bothoven Festival

Stukje geschiedenis
In 2003 was de eerste editie van het Bothoven festival. Wat begon in de Lipperkerkstraat, is nu uitgeweken naar het plein rondom de watertoren. Het Bothoven Festival is een gezellige dag waarbij een kraampjesmarkt, lekker samen eten en spelletjes voor de kinderen centraal staan. Het wordt al jaren georganiseerd en gefinancierd door Wijkraad de Bothoven, omdat de Wijkraad ook staat voor meer samenhang en gezelligheid in de buurt. Wijkontbijt

Het Bothoven Festival begint elk jaar met een wijkontbijt voor de hele wijk. Van 09:30 – 11:00 is er een buffet, waarbij je gratis heerlijk kunt ontbijten. 

 

 

 

Editie 2017

In 2017 was er weer een thema gekozen: we gingen voor Caribische sferen met palmbomen, flamingo’s en kokosnoten. Om in de sfeer te blijven werd Lloyd van Cultuurgeluid gevraagd om Caribische muziek te verzorgen. Al Hayat verzorgde buikdans uitvoeringen en El centro de la Salsa gaf een workshop salsa dansen. 

Dit jaar werd het Bothoven Festival ook nog gebruikt om Wijkraadslid Bert Eulderink in het zonnetje te zetten en ook TV Enschede kwam om een item te filmen. 

Al met al was het een prachtige dag, waarbij het weer een keer meezat.