Facebook pagina TransburgEnschedeërs worden opgevoed: zak moet in de bak

Gepubliceerd 03-11-2017

Wat hoort er wel in de verpakkingenzak en wat niet? Bijna een jaar na de invoering van Diftar gaat de gemeente Enschede in een aantal wijken de deuren langs om bewoners te informeren.

De deur van een woning aan de Stinsburg gaat voorzichtig open. Een man kijkt wantrouwig naar de twee mensen met knaloranje jassen van Twente Milieu op zijn stoep. “Komen jullie controleren of zo?”, vraagt hij, terwijl hij terugdeinst. “Nee hoor, we komen u informeren over de nieuwe afvalcontainers in deze wijk”, is het antwoord. De deur gaat met een zwaai open. “Mooi, top. Ik ben nog druk aan het verhuizen en ik weet nog niet goed hoe het hier zit.” Hij krijgt folders aangereikt, die hij zeker zal doornemen. “Fijne dag verder!”

Klik hier voor het vervolg. Bekijk hieronder de videoboodschap.

Bron tekst: www.tvenschedefm.nl

 


De Enschedese buurt Transburg ligt onder een vergrootglas na de dood van Marnellyson Quirindoongo. Het is een volksbuurt met een boel mensen. Transburg leeft. Altijd.
Van Mandy de Jong
Twentsche Courant Tubantia 21-08-2017
Geplaatst 25-08-2017

Wie voor het eerst in de buurt Transburg is, voelt zich verdwaald en verloren. Het is er een wirwar van straten en steegjes. Transburg – onderdeel van de wijk De Bothoven – telt 374 huurwoningen, vijf straatnamen en ontelbaar veel verborgen routes. Dit doolhof staat nu even niet zo goed op de kaart. Het lichaam van Marnellyson Quirindoongo werd woensdagavond levenloos aangetroffen in een woning aan de Kremersmaten. Volgens de politie is de man overleden na een onenigheid. Er werden drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Quirindoongo. Twee van hen, de 27-jarige huurder van het appartement en een 18-jarige Enschedeër, zijn inmiddels geen verdachte meer. Zij worden nu behandeld als getuigen. Een 23-jarige man uit Hengelo blijft nog wel verdachte. Wat zegt dit incident over de buurt Transburg?

Klik hier voor het vervolg.

Bron tekst: www.tubantia.nl


Vlog 1 Transburg gepubliceerd op 5 maart 2017.

Volg de vlogs ook via het YouTube kanaal.
Veiligheid en netheid nu gemeengoed in wijk Transburg

Bewoners van de wijk Transburg zijn vier jaar na het begin van een grote opwaardering tevreden over het resultaat. Dat blijkt uit onderzoek dat gedaan is in opdracht van woningcorporatie Domijn.

In 2013 kreeg de wijk Transburg een nieuw jasje. Studenten van Saxion onderzochten het jaar ervoor in opdracht van Woningcorporatie Domijn waar de buurt behoefte aan had. Op basis van dat onderzoek werd de wijk aangepakt. Nu, vier jaar later, blijkt dat bewoners tevreden zijn met de verbeteringen. De resultaten van de enquête werden onlangs in een bijeenkomst gepresenteerd aan en besproken met bewoners.

In Transburg heeft Domijn 374 huurwoningen en -appartementen. De buurt kende veel steen en weinig groen. Reden voor Domijn om de wijk aantrekkelijker te maken voor (nieuwe) bewoners.

Onderzoek
Aan hen werd gevraagd wat zij belangrijk vonden. Zo werden nieuwe schuttingen geplaatst en werd er op meerdere plekken verlichting aangebracht. Ook werden enkele portieken dichtgezet. Daarnaast kwam er een ruime groenvoorziening met een hondenuitlaatplek. De overdekte parkeergarage werd opgeruimd en verbeterd met nieuwe belijning. Afgelopen najaar deden studenten van Saxion weer een rondje door de wijk. Henri Lammers, beleidsadviseur bij Domijn: “We wilden natuurlijk graag weten hoe bewoners de verbeteringen ervaren. Bewoners konden via een enquête aangeven wat ze van de verbeteringen vonden. We willen dat onze bewoners zich thuis voelen. In hun huis, maar óók in de wijk. De manier waarop het onderzoek is gegaan en de gesprekken met de bewoners zijn heel goed verlopen.”

Bron tekst: Twentsche Courant Tubantia 21-03-2017

Inloopspreekuur
Iedere dinsdag is er een inloopspreekuur bij Buurtontmoetingsplek Ingang Zuid in gebouw Oost van de Performance Factory aan de Hoge Bothofstraat 49 van 11.00 – 12.00 uur met o.a.

  • Wijkagent
  • Wijkhuismeester van Domijn
  • Wijkraad De Bothoven