Chillen bij hippe Twentsche Foodhal
Gepubliceerd op 24-6-2019

Door Anja Kruise

Twee dagen lang was het bij de Performance Factory één groot feest. Het Midzomer Festival met muziek, avondbioscoop, optredens, foodtrucks en kindervermaak trok vele honderden mensen. Opmerkelijk: menigeen was nog nooit in de Twentsche Foodhal geweest, de trekpleister van de Performance Factory. Bezoekers die tijdens het Midzomer Festival voor het eerst en achteraf met genoegen waren neergestreken bij de Twentsche Foodhal bleken de nodige (voor)oordelen te hebben over het nieuwe horecaconcept.

Klik hier om het verhaal verder te lezen

Bron tekst: Twentse Courant Tubantia
________________________________________________________________________________________________

Performance Factory in Enschede legt rode loper uit: ‘Terug in de tijd’
Gepubliceerd op 25-02-2019

Door Anja Kruise

De Performance Factory legt zondag 7 april de loper uit voor het publiek. Met een expositie, zang, dans en theater laat de nieuwste creatieve broedplaats van Enschede zien wat zij aan breed talent in huis heeft.

De eerste huurder kreeg in oktober 2018 de sleutel in het compleet gerenoveerde Gebouw Zuid van de Performance Factory. In deze oude textielfabriek van Ter Kuile en daarna productiebedrijf van Polaroid, zijn alle ruimtes inmiddels verhuurd. De huurders zijn grotendeels jonge creatieve bedrijfjes.

Klik hier om het verhaal verder te lezen.

Bron tekst: © Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

________________________________________________________________________________________________

Performance Factory toont zijn vele gezichten van Twentsche Foodhal tot Polaroid en Nationale Reisopera
Gepubliceerd op 24-12-2017

Bijzondere buren leiden tot boeiende combinaties. Dat ervaren de bezoekers op de open dag van de Performance Factory.
Door Hans Assink

Veelzijdigheid is troef deze zaterdagmiddag bij het Open Huis van de Performance Factory. In de hallen aan de Hoge Bothofstraat is van alles te beleven: muziek, dans, theater, kunst, workshops, sportclinics, eten en drinken en een kerstmarkt. En zelfs Polaroid is terug.

Klik hier voor meer informatie

Bron tekst: www.tubantia.nl

________________________________________________________________________________________________

Twentsche Foodhal gaat open
Gepubliceerd op: 03-11-2017

Dit weekend opent de Twentsche Foodhal aan de Hoge Bothofstraat (Performance Factory) in Enschede haar deuren. In deze hal van 1.000 vierkante meter zijn zeven verschillende keukens te vinden. Je vindt er Vietnamees, Boliviaans, Indonesisch en Surinaams eten, maar ook gerechten van de houtskool grill, vegetarische gerechten en verse yoghurt. Voordat de Foodhal open kan, moeten er nog wel wat voorbereidingen worden getroffen. De reporters van TV Enschede namen een dag voor de opening alvast een kijkje. Bekijk hieronder de video.

Bron tekst: www.tvenschede.fm


Performance Factory wekt eigen energie op
Geplaatst 21-07-2017

De 1.160 zonnepanelen zorgen samen voor een energieopbrengst van zo’n 280.000 kWh per jaar. Dit levert een jaarlijkse CO² vermindering van 110.000kg CO² op. Dit staat gelijk aan 12.500 gereden kilometers in een benzineauto en aan het planten van maar liefst 7.000 bomen.

Investeren in een duurzame toekomst
Peter Sinnema, adviseur Duurzaamheid bij Domijn: “Wij vinden het belangrijk dat we fijne, goede woningen bieden én goed zijn voor het milieu. Nu en in de toekomst. Daarom investeren we onder meer in zonnepanelen, maar ook in andere energiebesparende maatregelen zoals warmtepompen en isolatie. Hiermee zorgen we ervoor dat onze woningen en andere gebouwen energiezuinig zijn en de woonlasten betaalbaar blijven.”

Klik hier voor meer info.

Bron tekst: www.domijn.nl


Zo gaat de vernieuwde Performance Factory in Enschede eruitzien
Geplaatst 29-05-2017

Open, licht, laagdrempelig en duurzaam. Dat was het wensenlijstje van eigenaar Domijn voor de Performance Factory. Het voormalige fabriekscomplex van Ter Kuile en Polaroid wordt omgebouwd tot een moderne, levendige plek.

Klik hier om verder e lezen.

Bron tekst: www.tubantia.nl


Foodhal opent op 1 oktober in Enschede: ‘De plek voor culinair talent’
Geplaatst 26-01-2017

Erik Wooldrik weet nu zeker dat zijn Foodhal die hij samen met Jarno Bruggeman ontwikkelt op 1 oktober opengaat. De eerste Enschedese Foodhal van 1.000 vierkante meter wordt ondergebracht in de Performance Factory, de voormalige Polaroidfabriek.

De verbouw van de hal gaat gelijk op met die van andere partijen als een dansschool, atelier, fotograaf, die daar ook aan het werk zijn. Wooldrik heeft de brandveiligheidsvergunning binnen, maar wacht nog op de drank- en milieuvergunning.

Koks
Inmiddels zijn de initiatiefnemers op zoek naar koks uit de regio die de tien kookeilanden gaan bemannen. “Die moeten gerechten willen maken voor ons concept”, zegt Erik Wooldrik.

Culinair talent
De Foodhal wordt volgens het tweetal meer dan een eethal voor de voorbijganger waar slechts een eenvoudige lunch genuttigd kan worden. De Performance Factory moet de plek worden waar onontdekt culinair talent kansen krijgt en aan de slag kan. Het culinair talent wordt in een centrale keuken opgeleid tot basiskok. Uitgangspunt is dat in de hal wordt gewerkt met producten en ingrediënten uit de regio.

Bron tekst: www.tubantia.nl

_________________________________________________________________________________________________

Deze 16 organisaties betrekken hal Zuid in Performance Factory Enschede
Geplaatst op 27-11-2016

De metamorfose van het Polaroidterrein naar de Performance Factory in Enschede is de tweede fase ingegaan. Na een tijdelijke invulling wordt hal Zuid nu eindelijk opgeknapt en krijgt het weer een bestemming. Terwijl hal Oost al een tijdje in gebruik is als sportlocatie, wordt in hal Zuid gemikt op een andere doelgroep. Hier komen vooral commerciële en niet-commerciële bedrijven die zich naast hun eigen kernactiviteiten bezig gaan houden met het helpen aanboren en ontwikkelen van talent op het gebied van kunst, cultuur, ambacht en ondernemerschap. Kruisbestuiving is het motto: elke partij moet een meerwaarde hebben voor een ander.

Klik hier om verder te lezen

ron tekst www.tubantia.nl © Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

_________________________________________________________________________________________________

Mogelijk loopbrug van Polaroid-terrein in Enschede naar Laares
Geplaatst 26-11-2016

Vanaf het Polaroid-terrein in Enschede komt mogelijk een loopbrug over het spoor naar de Oosterstraat. Wethouder Jeroen Hatenboer, Ruimtelijke ontwikkeling en Stedelijke vernieuwing, zegt daar voor te zijn. De brug voor voetgangers en, als het aan Hatenboer ligt, ook voor fietsers maakt deel uit van de plannen voor het nieuwe voetgangersgebied op het terrein van de Performance Factory, waarvan de tweede fase in hal Zuid nu volop in ontwikkeling is. “Het is al heel lang een wens om een verbinding te maken”, aldus Hatenboer. “Zodat niet alleen Tattersall, maar ook de Laares van de Performance Factory kan profiteren.”

Klik hier voor verder te lezen

Bron tekst www.tubantia.nl © Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM _________________________________________________________________________________________________

Performance Factory
Geplaatst 06-09-2016

Herfst 2017 heeft Enschede haar foodhal. Met dank aan Erik Wooldrik en Jarno Bruggeman. De Hengeloërs zijn met eigenaar Domijn overeengekomen dat ze in Performance Factory, de voormalige Polaroidfabriek aan de Hoge Bothofstraat aan de slag kunnen. In hal Zuid nemen ze op de begane grond 1.000 vierkante meter voor de rekening bestemd voor eten en drinken.
Klik hier om verder te lezen.

Neem door middel van onderstaande video alvast een kijkje in het pand. ©BCT Architecten.

Bron tekst: www.tubantia.nl


Fabriek wordt weer zichtbaar
Geplaatst 20-03-2016

De Performance Factory wordt opgelapt. De karakteristieke fabrieksgevel en de sheddaken worden in ere hersteld. Door Wilco Louwers

Een kinderopvang, een dansschool, een muziekschool, een kookstudio en de stadswerkplaats. Het is slechts een kleine greep uit de vele bewoners die over ruim anderhalf jaar in een flink gerenoveerd gebouw Zuid van de Performance Factory beginnen. De voormalige textielfabriek aan de Hoge Bothofstraat – laatstelijk in het bezit van de Ter Kuiles – die later onderdeel was van de Polaroidfabriek, krijgt een metamorfose. Van binnen en van buiten. Voor toekomstige huurders geldt straks één belangrijke eis: samenwerken.
Klik hier om verder te lezen.

Bron tekst: www.tubantia.nl © Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM


Feestelijke opening buitenruimte Perfomance Factory

Geplaatst 28-04-2015

Samen met Ineke Buursink, directeur van Domijn opende Eelco Eerenberg stadsdeelwethouder Centrum, vrijdag 24 april 2015 de nieuwe sportfaciliteiten bij de Perfomance Factory.

Op het buitenterrein zijn een dansvloer met spiegel, voetbalveld en buitenpodium aangelegd. Het voetbalveld kan door iedereen uit de wijk gebruikt worden. Ook biedt de combinatiefunctionaris, Jeroen Kamp, sport en spel activiteiten aan. In hal Oost is de eerste en enige Padel-indoorbaan van Nederland gerealiseerd. Met subsidie van de provincie Overijssel, wijkbudget en bijdragen van gemeente en Domijn zijn deze buitensportfaciliteiten mogelijk gemaakt. De opening ging gepaard met de afsluiting van de Nationale Sportweek waardoor er een uitgebreid programma was met volop beweging en vermaak voor jong en oud en werd de finale van het voetbaltoernooi tijdens de opening gespeeld.

Klik hier voor een diavoorstelling van die dag.