Zwerfvuilploeg Bothoven Schoon. Oplettende buurtbewoners hebben ze vast al eens zien lopen op de dinsdag- of donderdagochtend. De zes mannen van het project Bothoven Schoon (binnenkort ook te herkennen aan de projectnaam op hun nieuwe jassen) lopen dan door de verschillende buurten in de Bothoven om het vele zwerfvuil op te ruimen. Vaak lopen ze in ploegjes van twee of drie om het gebied wat ze kunnen opschonen zo groot mogelijk te maken.

Ze hebben geen vaste route, maar proberen elke keer een zo groot mogelijk deel van de wijk zwerfvuilarm te maken. Wat ze doen is vaak ondankbaar werk, omdat de hoeveelheid zwerfvuil ondanks al hun inspanningen niet kleiner wordt. Elke keer weer komen ze met zakken vol blikjes, zakjes, verpakkingen en ander achteloos weggegooid afval terug op hun basis, de Wijkwijzer in hal Oost van de Performance Factory. Als u ze binnenkort eens tegenkomt, steek dan een duim op of begroet ze vriendelijk, ook als ze even zitten uit te blazen.

Aanmelden kan via de mail: wijkwijzercentrum@twentsealliantie.nl of telefonisch 06 – 53 20 54 11. Of kom gewoon even op de dinsdag- of donderdagochtend tussen 09:00 en 12:00 uur binnenlopen bij de Wijkwijzer (te vinden in hal Oost van de Performance Factory) kan ook.