Het Jongeren Informatie Punt (JIP) van Alifa geeft informatie en advies over werk, school, drugs, geld, huisvesting, rechten en plichten, seks en vrije tijd. JIP is voor jongeren tussen de 12 & 27 jaar.

Je kunt gewoon binnenstappen en je vraag stellen. Het JIP is vier dagen per week open: maandag t/m woensdag van 14.00 – 17.00 uur. Op donderdag van 14.00 – 21.00 uur. En de eerste zaterdag van de maand 12.00 – 17.00 uur.

Je mag ook bellen, mailen of Whatsappen. Samen gaan we op zoek naar het antwoord of een oplossing. Het JIP zit aan De Heurne 32, centrum Enschede, mailadres JIP@Alifa.nl  telefoon (06) 10 00 56 35

Het Jongeren Informatie Punt van Alifa biedt informatie, advies en hulp op het gebied van: geld, werk(loosheid), studiefinanciering, huisvesting, drugs, verslaving, relaties, gezondheid, vrije tijd, mishandeling, studie, seksualiteit en andere thema’s waar jongeren mee te maken kunnen krijgen. Jongeren kunnen terecht voor:

 • INFORMATIE
  Het JIP wil jongeren informeren over onderwerpen waar zij belangstelling voor hebben. Daarom zijn er op het JIP bijna tientallen verschillende folders en brochures aanwezig en kunnen wij je online de weg wijzen.
 • BEMIDDELING
  Sommige jongeren ervaren een drempel om contact op te nemen met instanties. Een jongerenwerker van Alifa kan hierbij ondersteunen.
 • ADVIES
  Het JIP is er ook voor jongeren die advies wensen. De jongerenwerker bespreekt samen met de jou de voor- en nadelen van een beslissing. De uiteindelijke keuze blijft bij de jezelf.
 • PRAKTISCHE ONDERSTEUNING
  Je kan bij het JIP terecht wanneer je moeite hebt om formulieren in te vullen. Wij kunnen hierbij begeleiden.
 • DOORVERWIJZING
  Soms hebben jongeren meer hulp nodig dan het JIP kan bieden. In dat geval wordt gekeken waar je wel de juiste hulp kan krijgen. Jongerenwerkers verwijzen door wanneer dit van toepassing is, bijvoorbeeld naar het bureau voor rechtshulp, de sociale dienst, jeugdbescherming of een andere instelling.
 • PREVENTIE EN VOORLICHTINGSACTIVITEITEN
  Het JIP geeft voorlichting over allerlei uiteenlopende onderwerpen die jongeren bezighouden. We kiezen in overleg hiervoor een geschikte locatie. Vaak is dat het pand van het JIP zelf.
 • BELANGENBEHARTIGING
  Jongerenwerkers komen op voor de belangen van jongeren! Wanneer bepaalde regelingen niet blijken te werken of nadelig zijn voor jou, zal het JIP zich inzetten om dit onder de aandacht te brengen.

Volg ons ook via Facebook