We kunnen heel veel dingen zelf, maar soms zijn er situaties waarin we (al dan niet tijdelijk) even een helpende hand nodig hebben. Dat kan zijn om even een paar boodschappen te doen, een lampje op te hangen, de computer die het niet doet weer aan de praat te krijgen of de stoep sneeuwvrij te maken. Kleine klusjes dus, waarvoor je geen professionele hulp inroept maar die wel gedaan moeten worden.

Voor de buurtbewoners die in hun directe omgeving (bv je naaste buren of de kinderen) niemand hebben die een helpende hand kan toesteken, gaan we beginnen met Goede Buur. Vrijwilligers die in hun eigen omgeving klaar staan om buurtgenoten te helpen als die hulp nodig is. Natuurlijk werken we daarbij samen met andere vrijwilligersorganisaties die een dergelijk aanbod ook beschikbaar hebben. Wat we vooral willen is dat voor u duidelijk is waar u met uw vraag om hulp terecht kunt en dan ook snel geholpen wordt.

U heeft hulp nodig!
Met uw vragen voor hulp kunt u terecht in de Wijkwijzer. Elke dinsdag– en donderdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur is de Wijkwijzer geopend en tijdens die openingstijden kunt u gewoon binnenlopen met uw vraag of probleem. Er staat altijd een kopje koffie/thee klaar. We zijn op die tijden ook telefonisch bereikbaar. Buiten de openingstijden kunt u ons bereiken we via de mail.

U wilt wel helpen!
Om via Goede Buur  hulp te kunnen bieden zijn we op zoek naar buurtbewoners die af en toe een klein klusje voor een ander willen doen. Omdat de vragen om hulp heel verschillend kunnen zijn, is alle hulp welkom. U hoeft dus niet perse een handige klusser te zijn om te helpen, soms gaat het om simpelweg een boodschap doen of de hond uitlaten als iemand ziek is.

Aanmelden als vrijwilliger kan via de Wijkwijzer, e-mail of telefoon. Waar vindt u de Wijkwijzer Centrum.

Locatie: Performance Factory Hal Oost
Adres: Hoge Bothofstraat 49
E:mail: wijkwijzercentrum@twentsealliantie.nl
Telefoon: 06 – 23 39 84 02 (alleen tijdens de openingstijden)
bereikbaar: Dinsdag- en donderdagmorgen van 09:00 t/m 12:00 uur