Mensen die veel alleen thuis zitten vinden het vaak moeilijk om zelf een eerste stap te zetten om iets te ondernemen. Alleen naar de sportschool gaan, is bijv. iets waar dan als een berg tegenop gezien wordt.

Daarom zoeken wij, de Twentse Alliantie, coachende vrijwilligers die medestadgenoten willen helpen om opnieuw actief deel te nemen aan het dagelijkse leven. Het gaat om een nieuw activeringstraject in het centrum van Enschede voor inwoners die langdurig thuis zitten en zich daardoor eenzaam voelen en/of weinig omhanden hebben.

Vanuit de Twentse Alliantie zijn we van start gegaan bij Pension Vredenberg. Hier wonen 55 mannen die, op om welke reden dan ook, zonder
vaste huisvesting kwamen. En hoewel Enschede een ruim aanbod van voorliggende voorzieningen heeft waar mensen aan deel kunnen
nemen, vinden veel van het erg moeilijk om zelf initiatief te nemen.

Om drempels te verlagen zoeken we coachende vrijwilligers die het leuk vinden om hierbij te ondersteunen. Bij deze activeringstrajecten gaat het om een zeer diverse groep mensen. De een heeft aan een duwtje in de rug voldoende, een ander heeft meer behoefte aan langdurige ondersteuning.

Ben jij iemand die graag wat wil betekenen voor anderen en het leuk vindt mensen te motiveren? Neem dan contact met ons op! Dan zorgen wij voor een goede match.
Contactpersoon:
Astrid Hasperhoven
E-mail: astrid@eurus.nl
Telefoon: 06 – 51 58 30 15